Marc Dunnewijk

 

Marc Dunnewijk

Marc Dunnewijk is mede-eigenaar van Briddge. Samen met twee andere partners, Stefan de Groot en Jurren de Groot runt hij zijn onderneming. De Briddge is ontstaan uit voorvloeiing van Marc Dunnewijk als juridisch ondersteuner en zijn voormalig partner met een achtergrond als accountant, hij is inmiddels met pensioen. Beide expertises zijn samengevoegd, zodat ze het juridische en boekhoudkundige aspect in één pakket kunnen aanbieden, het zogenoemde one-stop-shopping. Dit maakt Briddge uniek in zijn dienst.

 

Kantoor Dunnewijk

Marc Dunnewijk begint zijn carrière bij Price Waterhouse Coopers (PwC). Na vier jaar in loondienst te hebben gewerkt, besloot hij het ondernemerschap aan te gaan: in 1996 begint hij Kantoor Dunnewijk waarmee hij juridische diensten aanbood. In die periode werkte hij veel samen met zijn accountant, samen verzorgden ze de juridische en boekhoudkundige administratie van internationale klanten die een onderneming in Nederland wilden opzetten. Dunnewijk: “Die samenwerking verliep zo goed, dat we in 2011 besloten officieel onze diensten te bundelen en deze in één pakket aan te bieden onder de naam Briddge.”

 

Managen van vier vestigingen

Briddge heeft vier kantoren (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Los Angeles) met in totaal honderd mensen in dienst. Marc Dunnewijk houdt zich voornamelijk bezig met het managen van de vier kantoren en zit afwisselend op het kantoor van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. De afgelopen jaren heeft Briddge een enorme groei doorgemaakt, waardoor Marc Dunnewijk zich minder bezighoudt met de dagelijkse gang van zaken en het ondersteunen van cliënten. Hij richt zich meer op het management van de vier kantoren. Alle vakgroepen van Briddge worden aangestuurd door Marc Dunnewijk en daarbij is het de uitdaging dat de cliënt nog steeds de one-stop-shopping-ervaring heeft. “Soms vind ik het jammer dat ik door mijn managementrol steeds minder contact heb met cliënten. Maar het is ook een logisch gevolg van onze groei, dus teleurgesteld ben ik niet.”

 

Triatlon

Naast het ondernemerschap houdt Marc Dunnewijk zich fit door veel te sporten. Zijn passie ligt bij het doen van een triatlon. Zwemmen, fietsen en lopen is waar hij goed in is. “Elk jaar loop ik de marathon en voorheen heb ik ook weleens een triatlon in Almere gedaan. Eigenlijk wil ik er echt tijd voor vrijmaken om meer te trainen om me te kwalificeren voor de triatlon op Hawaï in mijn leeftijdsklasse. Het lijkt me gaaf om daar een keer aan mee te doen, omdat de oorsprong van de triatlon op Hawaii ligt.” Ondanks dat Marc Dunnewijk veel reist voor Briddge, reist hij ook graag met zijn gezin. Eens in de zoveel tijd maakt hij een mooie en verre reis. Binnenkort vertrekt hij naar Japan.